Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Εισαγωγή στα μυστικά του κακάο και ο θαυματουργός καρπός Νόνι

        


                                   Εισαγωγή στα μυστικά του  κακάο.
           Το μυστικό του έγκειται στην τόσο πολύτιμη ουσία που περιέχει, τη θεοβρομίνη, που επιδρά  στην επίφυση και στην καρδιά. Έτσι αποτελεί ένα πολυδιάστατο μέσο που επιταχύνει την εσωτερική μεταμόρφωση και διευκολύνει την δημιουργικότητα του ανθρώπου και την πνευματική ανάτασή του. Επιτυγχάνεται ένα άνοιγμα το οποίο ωθεί το άτομο να «καθαρίσει» στοιχεία μέσα του που το περιορίζουν, συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά.                           

        Στην Ν. Αμερική, καταναλώνεται τελετουργικά. Το τιμούν αποκαλώντας το ”το ποτάμι που κυλάει κατευθείαν στη καρδιά”. Πιστεύουν πως ανοίγει την καρδιά και επιτρέπει σχέσεις που βασίζονται στην αγάπη. Διευκολύνει το καθάρισμα ψυχικού και συναισθηματικού πόνου και απελευθερώνει τα βάρη από το σώμα και το νου.                                                                                                                       
        Σύμφωνα με ένα μύθο των ιθαγενών, όποτε απειλείται η ισορροπία ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση, καταφθάνει το κακάο από τα τροπικά δάση για να ανοίξει τις καρδιές των ανθρώπων και να επιστρέψει ο πλανήτης σε αρμονική κατάσταση.                                                                                                           Η κατάντια του κακάο
       Ελάχιστοι γνωρίζουν το μυστικό που κρύβει το κακάο και μιλώ με την έννοια του να έχουν βιώσει την ευεργετική δράση των αυτόχθονων σπόρων του κακάο. Ο σύγχρονος δυτικός ισοπεδωτικός τρόπος διείσδυσε άλλη μια φορά σε αυτόν τον εξαίσιο καρπό. Με την επεξεργασία του για να γίνει η σοκολάτα ή η σκόνη κακάο (ακόμα και στα βιολογικά),  χάνει το πιο σημαντικό συστατικό του την θεοβρομίνη,  «τροφή των θεών”»(θεός – βρώση).  κατά περίπου 97%, με αποτέλεσμα να είναι τελείως άγνωστες οι ιδιότητές του. Δεν φταίει μόνο η επεξεργασία. Στις χώρες όπου καλλιεργείται το κακάο, είναι ελάχιστοι οι αγρότες που είναι ευσυνείδητοι.  Κατά το πλείστον καλλιεργούν υβρίδια και όχι την λιγότερο αποδοτική αλλά ανώτερη αυτόχθονη ποικιλία. Επίσης δεν επισκέπτονται συχνά τα κτήματά τους, με αποτέλεσμα μαζί με τα ώριμα φρούτα να συλλέγουν τα άγουρα και τα υπερώριμα μειώνοντας έτσι την ποιότητά του. Επίσης δεν εφαρμόζουν την απαραίτητη αλλά επίπονη μέθοδο της ζύμωσης πριν να το αποξηράνουν.                                                            
         Στους σπόρους κακάο, η θεοβρομίνη και οι τανίνες βρίσκονται σε μια ισορροπία. Έτσι δρουν στον οργανισμό με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο από τη σοκολάτα και το κακάο του εμπορίου. Σε αυτά, επειδή υπερτερούν οι τανίνες, προκαλούν μια αφύσικη διέγερση η οποία πέρα από το μειονέκτημα να μη μας πληρεί στην ολότητά μας (πρόβλημα όλων των επεξεργασμένων τροφών) είναι επιπλέον και βλαβερές και ιδιαίτερα ο συνδυασμός με τη ζάχαρη ευνοεί τον διαβήτη.   Καταντούν εύκολα εθιστικές και μαζί με την ευχάριστη ψεύτικη διέγερση με τα γνωστά αποτελέσματα, προκαλούν  υπερδιέγερση και νευρικότητα, ευερεθιστότητα,  δυσκολία στη συγκέντρωση και ενοχλούν σοβαρά το συκώτι. Το εθιστικό, παιδικό διαιτολόγιο, που περιλαμβάνει σοκολάτα σε όλες τις δυνατές εκδοχές, συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό σε βαθμιαίες μικροαλλοιώσεις στις νευρικές και ψυχικές λειτουργίες των παιδιών, των αυριανών ενηλίκων.  
        Εξ αιτίας της μετάλλαξης που έχουμε υποστεί στην εποχή μας, δεν μας είναι εύκολο να αισθανθούμε την επίδραση των σπόρων του κακάο. Να λοιπόν κάποια εμπόδια τα οποία με λίγη καλή θέληση μπορούμε να υπερπηδήσουμε και να επωφεληθούμε πλήρως από αυτό:                                                                                                                                                                                                           1) Βοηθάει να έχουμε σχετικά καλή υγεία και ιδιαίτερα γερή καρδιά.                                                                                                                                            
          2) Οι εθιστικές ουσίες όπως τα ναρκωτικά και άλλες διεγερτικές ουσίες (χώρια τις αλλοιώσεις που προκαλούν στο σύστημά μας) υπερτερούν στο σώμα και απαιτούν αποκλειστικότητα, εμποδίζοντας σε κάποια άλλη ουσία να εισβάλλει, ειδικά το κακάο που λόγω της υψηλής του δόνησης τείνει να τα κατατροπώσει. Συμπέρασμα, κάποιος με σοβαρούς εθισμούς, δεν μπορεί εύκολα να αποκομίσει κάποιο όφελος από τους σπόρους κακάο.                                                                                                                                   
         3) Βοηθάει να είστε πλήρως απεξαρτημένοι από εθιστικές ουσίες, να μη βρίσκεστε δηλαδή σε μια αμφιταλάντευση από τη μια  καταπίεσης λόγω αποχής με συμπτώματα στέρησης και από την άλλη ξεσπάσματος  με αλόγιστη χρήση τους.                                                                                                                                                                                                                                          4) Απαραίτητο είναι να έχετε μείνει νηστικοί κάποιες ώρες. Ειδάλλως μπορεί να κάνετε εμετό. Με τις οδηγίες που δίνονται για να μην πιείτε παραπάνω από αυτό που σας ταιριάζει, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα σε ένα άδειο στομάχι και έντερο.                                                                                                                                                                                  
        5)Είναι καλύτερα αυτός που το πίνει να μην είναι μόνο εγκεφαλικός τύπος καθώς σε αυτούς δεν είναι δυνατόν να επιδράσει, παρά μόνο σαν μια ωραία εγκεφαλική διέγερση, αφού το κακάο έχει να κάνει κυρίως με την καρδιά και με την επίφυση.                                                                                                                                                                                                                         6)Αν περνάτε δύσκολη συναισθηματική περίοδο,  το κακάο με το άνοιγμα της καρδιάς  απελευθερώνει τα συναισθήματα, επιφέροντας ακόμη και κλάμα.  Σκοπός του όμως είναι η απελευθέρωση και όχι εμμονή-προσκόλληση.                                          
                                                     Λήψη                                                                                                             Λαμβάνεται μια μεγάλη δόση (γύρω στα 42 γρ), επειδή δεν το αναγνωρίζει το σώμα, εξ αιτίας των διαφόρων επιδράσεων της σύγχρονης ζωής. Και πιθανό να μην το αναγνωρίσει από την πρώτη φορά και να χρειαστεί δεύτερη και τρίτη κι αυτό, εξ αιτίας των διαφόρων «κολλημάτων» που μπορεί να έχουμε σε οτιδήποτε φυσικό, συναισθηματικό ή νοητικό που το έχουμε ενστερνιστεί  και που αρνούμαστε να το αφήσουμε. Το κακάο μας βοηθά να το συνειδητοποιήσουμε και να μπούμε ξανά στη ροή. Ο καθένας μας έχει τον ρυθμό του και δεν γίνεται τίποτα με πίεση.  Μετά από κάποιες φορές, σε συνδυασμό με την κατάσταση συνείδησής μας, δεν θα χρειάζεται να ξαναπάρουμε τόσο μεγάλη δόση, μια μικρή ποσότητα αραιά και που, θα είναι αρκετή. Υπάρχουν κάποιοι που από την πρώτη στιγμή το αισθάνονται και με πολύ μικρότερη δόση. Επιπλέον, πρέπει να πίνεται με άδειο στομάχι πολύ αργά στο διάστημα μιας ώρας. Καλά είναι να πίνετε συγχρόνως και νερό και αν δεν το κάνετε κρέμα με τον τρόπο που περιγράφω παρακάτω, να μασάτε τα κατακάθια στο τέλος.  Πίνοντάς το αργά λοιπόν, αν αισθανθείτε οποιαδήποτε στιγμή πως σας αρκεί, σταματάτε, και το υπόλοιπο το φυλάγετε στο ψυγείο για την επόμενη φορά. Δώστε στον εαυτό σας ελεύθερο χρόνο τουλάχιστον 3 ώρες.
Επιπρόσθετες πληροφορίες 
        Η αλήθεια είναι πως το κακάο είναι μια τροφή που δεν φύεται στον τόπο μας και δεν ταιριάζει σε αυτούς που έχουν έντονο δέσιμο με τον τόπο τους και ενδημικά χαρακτηριστικά. Άλλοι όμως είναι «πολίτες της Γαίας», κι έτσι επειδή επιδρούν άλλοι παράμετροι μπορούν να ωφεληθούν αν το καταναλώνουν με μέτρο.  Ο καθένας ας κρίνει για τον εαυτό του τι είναι καλύτερο να κάνει.                           
         Επίσης μη νομίζει κανείς πως το κακάο δρα σαν τα ναρκωτικά που σε πάνε στο ταξίδι τους. Αντιθέτως είναι κατά κάποιο τρόπο ένας διευκολυντής στην πορεία σου. Λειτουργεί με σένα ακριβώς εκεί που βρίσκεσαι. Σε πάει μέχρι την πόρτα, αλλά δεν σε σπρώχνει να την ανοίξεις και να μπεις μέσα. Αυτό είναι δουλειά δική σου. Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος άλλος ή κάτι άλλο, είναι να σου παρέχει υποστήριξη στην δική σου πορεία.     
         Όσοι είναι αλλεργικοί στη σοκολάτα μπορεί να διαπιστώσουν πως δεν είναι αλλεργικοί στους σπόρους κακάο. Τα τεστ δυσανεξίας έχουν προγραμματιστεί με βάση τη σοκολάτα και την σκόνη κακάο και όχι με τους σπόρους. Οπότε ακόμα και αν υπάρχει δυσανεξία, οι σπόροι είναι κάτι άλλο. Η θεοβρομίνη που περιέχουν, εξουδετερώνει τις τανίνες, που είναι η αιτία των αλλεργιών.
Πως προετοιμάζεται  
        Αν αγοράσετε σπόρους, προσπαθήσετε να βρείτε ολόκληρους χωρίς τη φλούδα (οι σπόροι είναι σχεδόν μαύροι και η φλούδα είναι καφέ). Ο λόγος είναι πως η διαδικασία αφαίρεσης της φλούδας είναι αργή. Θέλουν πρώτα ελαφρό καβούρντισμα στο τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς για να ξεροψηθεί η φλούδα και να μπορέσει να αφαιρεθεί εύκολα. Άλλος εναλλακτικός τρόπος είναι το μούλιασμα για μια ώρα , απλά το ξεφλούδισμα καθυστερεί λίγο παραπάνω και μετά οι σπόροι πρέπει να αποξηρανθούν.  Μετά οι σπόροι αλέθονται σε μπλέντερ (ή σε αυτό που είναι για σπόρους του καφέ) και μετά βάζετε στο μπλέντερ (όχι μούλτι) 150 γρ(ή και παραπάνω) τη σκόνη που αλέσατε, και προσθέτετε μόνο όσο νερό χρειάζεται για να μπορεί το μπλέντερ να φέρει βόλτα την πηκτή σούπα που σχηματίζεται. Φυλάξτε την αλοιφή κρέμα κακάο στο ψυγείο (κρατάει πολύ καιρό) και όταν έρθει η στιγμή να το πιείτε, σε ένα ποτήρι χλιαρό ή ζεστό νερό ανακατεύετε όσες κουταλιές θέλετε προσθέτοντας όσο δινατόν λιγότερη μαύρη ζάχαρη και τζίντζερ ή καυτερή πιπεριά καγιέν για καλύτερη αφομοίωση.  Αν αποκτήσει μούχλα (στο μήνα πάνω) είναι επιφανειακή, την αφαιρείτε και το χρησιμοποιείτε άφοβα. 
Συστατικά.
       Οι σπόροι περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, Κάλιο, Μαγνήσιο, Ασβέστιο, Χαλκό, πλήθος βιταμινών, καφεΐνη, πρωτεΐνη, κορεσμένα λιπαρά και άλλα θρεπτικά συστατικά. Συνολικά 300 χημικές ουσίες που δρουν στο νευρικό σύστημα του ανθρώπου, των οποίων μια από τις σημαντικότερες είναι η β-φαινυλαιθυλαμίνη, φυσικό αλκαλοειδές που ονομάζεται και “το μόριο της αγάπης” η θεοβρομίνη. Παράλληλα προκαλεί την έκκριση ενδορφινών (φυσικά οπιούχα του οργανισμού) ή ορμόνες της ευτυχίας, που εκκρίνονται όταν είμαστε ερωτευμένοι και δημιουργούν αίσθημα ευφορίας. Ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης, πρωτεΐνη με αντικαταθλιπτική και αγχολυτική δράση. Καταναλώνοντας τους σπόρους, τα «καλά» βακτήρια στο έντερό μας, όπως το μπιφιδοβακτήριο (Bifidobacterium), με τη σειρά τους δημιουργούν αντιφλεγμονώδεις ουσίες, που ωφελούν τον οργανισμό μας και κυρίως την καρδιά μας.  Όταν οι ουσίες αυτές απορροφώνται από τον οργανισμό, μειώνουν τη φλεγμονή του καρδιαγγειακού ιστού και συνεπώς περιορίζουν μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
        Λοιπόν….
        Μετά από αυτό το αρκετά κατατοπιστικό άρθρο,  θα μπορούσατε  να «μυηθείτε» στα μυστικά του κακάο στο σπίτι σας ακόμα και μόνοι σας ή με ένα άλλο άτομο.  Υπάρχει διαφορά εάν το έκανε αυτό μια ομάδα ανθρώπων, καθώς δημιουργείται μια άλλη δυναμική όπως σας είναι γνωστό. Γι αυτό, θα μπορούσατε να μιλήσετε για το κακάο με τους φίλους σας και να το πάρετε όλοι μαζί. Αν δεν έχετε αυτή την δυνατότητα, καθώς έχω αποκτήσει ιδιαίτερη εμπειρία με το κακάο, θα μπορούσα να  συντονίσω μια παρουσίαση, εισαγωγή στα μυστικά του, με πόση ροφήματος κακάο.     
        Το καλύτερο κακάο στον κόσμο καλλιεργείται από Ινδιάνους στην Γκουατεμάλα  και παρόλο που είναι πολύ δυσεύρετο, είναι αυτό που χρησιμοποιώ για τις παρουσιάσεις του κακάο που κάνω.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου.

6982-156490 Γιάννης       jdiamantes8@gmail.com

  

       Το σούπερ φρούτο Noni: ένα δώρο της φύσης στην ανθρωπότητα.
“Το ιερό φυτό που θεραπεύει τα πάντα” (όπως το ονομάζουν οι αυτόχθονες).
Αξιοθαύμαστο συμπλήρωμα υγιεινής διατροφής το οποίο παραδοσιακοί θεραπευτές χρησιμοποιούν στις τροπικές χώρες για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Είναι πράγματι ένας από τους πιο θαυμαστούς καρπούς του κόσμου. Διαθέτει μια πληθώρα ιδιοτήτων που βελτιώνουν τη συνολική υγεία του οργανισμού ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.
Περιεχόμενα:  Περιγραφή του Morinda Citrifolia ή noni (νόνι)
Τι κάνει:
Τα οφέλη από την τακτική χρήση του πιο συγκεκριμένα και εμπεριστατωμένα από επιστημονικές έρευνες:
Οι 101 ευεργετικές ιδιότητες του ΝΟΝΙ στην υγεία!
Εντυπωσιακά στατιστικά δεδομένα!
Περαιτέρω επιστημονικές έρευνες:
Τα θρεπτικά συστατικά του:
Ερωτήσεις – Απαντήσεις:
Συνοπτικά:  Μερικά στοιχεία για το Νόνι

Περιγραφή του Morinda Citrifolia ή noni (νόνι)

Ευδοκιμεί σε όλες τις τροπικές χώρες του κόσμου. Είναι ένας ανθεκτικός άγριος θάμνος που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 8 μέτρα ύψος και να δώσει από 12 έως 14 συγκομιδές το χρόνο καθώς ανθεί και καρποφορεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους δίνοντας έως και 500 κιλά καρπού το μήνα.
Τι κάνει:
Έχει αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, αναλγητικές, αντι-συμφορητικές και αντι-υπερτασικές ιδιότητες.                                                                                                                           Περιέχει βιταμίνες (A, C, E, B1, B2, B6), πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία  και υδατάνθρακες (φρουκτόζη, γλυκόζη, φυτικές ίνες).                                                                                                                                          Έχει 800 διαφορετικά ένζυμα και επιδρά γι’ αυτόν το λόγο κατ’ ευθείαν με την ενεργοποίηση περίπου 2.000 ενζύμων της βιοχημικής ζωικής διεργασίας.
Είναι ένα ισχυρό προσαρμογόνο και περιέχει συστατικά που αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκινικών όγκων.                                                                                                                                                           Ενισχύει την κυτταρική δραστηριότητα, το σημείο εκκίνησης του μεταβολισμού.
Με τακτική κατανάλωση Νoni δημιουργούνται στο σώμα, σε μοριακό επίπεδο, κύτταρα  αρίστης δομικής και λειτουργικής κατάστασης.                                                                                                                             Είναι απαραίτητο θρεπτικό προϊόν για τους ηλικιωμένους, καθώς και σημαντικότατο συμπλήρωμα διατροφής, τόσο για τους αθλητές, όσο και για εκείνους που ασκούν πνευματική ή χειρωνακτική εργασία.                                                                                                                                        Προστατεύει από τις τοξίνες, ενώ διασφαλίζει την καλή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από το έντερο, και έχει μια ολική θετική επίδραση σε όλες τις λειτουργίες του σώματος, όπως αυτή της κυκλοφορίας του αίματος.                                                                                                                              Επίσης στην Κίνα, την Ιαπωνία, και την Ταϊτή, τα διάφορα μέρη του δέντρου (φύλλα, λουλούδια, φρούτα, φλοιός) χρησιμεύουν ως τονωτικά και για να περιορίσουν τον πυρετό, για να αντιμετωπιστούν δερματικά προβλήματα και προβλήματα των ματιών καθώς επίσης για τη δυσκοιλιότητα, τον πόνο του στομάχου, ή τα αναπνευστικά προβλήματα. Στη Μαλαισία, τα θερμασμένα φύλλα noni που εφαρμόζονται στο στήθος θεωρούνται ικανά να ανακουφίσουν το βήχα, τη ναυτία και τους κολικούς. Όσον αφορά στις εξωτερικές χρήσεις, τα άγουρα φρούτα μπορούν να θρυμματιστούν, κατόπιν να αναμιχθούν με αλάτι και να εφαρμοστούν σε πληγές ή σπασμένα κόκκαλα.
Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα από μια εκτενή λίστα των χρήσεων και των ωφελειών που οι τακτικοί καταναλωτές του Νόνι έχουν βιώσει. Δεν υπάρχει άλλο τονωτικό που να λειτουργεί σε μοριακό επίπεδο για την ανάπτυξη των κυττάρων, όπως το Νόνι.

Τα οφέλη από την τακτική χρήση του πιο συγκεκριμένα και εμπεριστατωμένα από επιστημονικές έρευνες:
Ο πανάρχαιος ιαματικός χυμός με την πολύτιμη αντιοξειδωτική δράση 
και με δύο εξαιρετικά πολύτιμες ουσίες
Το 1972 ο Δρ. Ραλφ Χαίνικε μετά από εκτεταμένη έρευνα, διατύπωσε την επιστημονική υπόθεση ότι η θετική δράση του Νόνι στον ανθρώπινο οργανισμό οφείλεται σε δύο εξαιρετικά σημαντικές ουσίες την «προξερονίνη» και την «ξερονίνη», των οποίων το Nόνι αποτελεί πλουσιότατη πηγή. Βάσει της επιστημονικής θεωρίας του, ο Δρ. Ραλφ Χαίνικε εξήγησε σε μεγάλο βαθμό τη βελτίωση που βλέπουν στην υγεία τους αυτοί που ξεκινούν να πίνουν το χυμό. Όταν κάποιος πίνει το χυμό του φρούτου, η προξερονίνη, που αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά συστατικά του, εισέρχεται στον οργανισμό και μετατρέπεται σε ξερονίνη.

Αυτή η ουσία, η ξερονίνη, είναι απαραίτητη για τη σύνθεση και ενεργοποίηση πολλών πρωτεϊνών, εξασφαλίζοντας σε κυτταρικό επίπεδο μια φυσιολογική και ισορροπημένη οργανική λειτουργία. Πολλές ακόμη σε βάθος έρευνες αποκάλυψαν ένα απίστευτο εύρος ευεργετικών επιδράσεων του χυμού Νόνι στην υγεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι ευεργετικές ιδιότητες του φυτού μπορούν να διαφυλαχθούν, χωρίς να διαταραχθεί η διατροφική τους αξία.
Διαπιστώθηκε λοιπόν πως ο χυμός του Νόνι αποτελεί πράγματι μια νέα, έξοχη ευεργετική πηγή υγείας για τον άνθρωπο.

Οι 101 ευεργετικές ιδιότητες του ΝΟΝΙ στην υγεία!
Ο Δρ. Νέιλ Σόλωμον, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ,
ειδικός στη διαιτολογία και τη χρήση θεραπευτικών και θρεπτικών ουσιών, επιστημονικός συνεργάτης του CNN, των New York Times και Πρόεδρος διεθνούς κέντρου υγείας και επιστήμης, μελετάει κι αυτός και ερευνά εμπεριστατωμένα τις ιαματικές ιδιότητες του Morinda Citrifolia από το 1997. Μετά από μια ολόκληρη δεκαετία ερευνών δηλώνει πραγματικά εντυπωσιασμένος από τις δυνατότητες του φυτού. «Ρώτησα» λέει «περισσότερους από 50 ιατρούς και άλλους ειδικούς σε ζητήματα υγείας και το συμπέρασμα της έρευνάς μου αφορά συνολικά πάνω από 10.000 άτομα που έκαναν και κάνουν χρήση του Νόνι.
Φυσικά, ο χυμός του φυτού δεν είναι πανάκεια και δεν λύνει όλα τα προβλήματα υγείας. Όμως το 78% από αυτούς δήλωσαν ότι τους βοήθησε με διάφορους τρόπους. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα βοηθήθηκαν ασθενείς, στους οποίους η παραδοσιακή ιατρική επιστήμη δεν μπόρεσε να προσφέρει καμιά αξιόλογη βοήθεια. Από το υπόλοιπο 12% που ανέφερε πως δεν διαπίστωσε βελτίωση, ένα μεγάλο ποσοστό παραδέχτηκε είτε ότι είχε πάρει το χυμό για μικρό χρονικό διάστημα, είτε ότι έπαιρνε μικρές δόσεις, που σημαίνει πως σχεδόν όλοι μπορούν να βοηθηθούν κατά κάποιο τρόπο από το Νόνι.
  Όπως έχει διαπιστωθεί, στις παθολογικές καταστάσεις που το Νόνι έχει ευεργετική επίδραση συμπεριλαμβάνονται: 
Διαταραχές του ανοσοποιητικού. Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα (διεγείρει την παραγωγή των τ-κυττάρων και μακροφάγων κυττάρων) , αναζωογονεί τα κύτταρα και βελτιώνεται ο μεταβολισμός.

Προσφέρει ενέργεια. Αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και της μελατονίνης ορμόνες που σχετίζονται με τον ύπνο (δηλαδή βοηθαει στην αϋπνία), την καλή διάθεση (απελευθέρωση από το στρες, Καταπολέμηση της κόπωσης, αύξηση ενέργειας, ευεξία), την σωστή θερμοκρασία και την αντιγήρανση.  
Προβλήματα της καρδιάς. Επενεργεί ευεργετικά στην κυτταρική δομή του καρδιοαγγειακού και κυκλοφορικού συστήματος.
Πεπτικές διαταραχές. Το παχύ έντερο έχει ανάγκη την ξερονίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για το διαχωρισμό των θρεπτικών ουσιών και την απόρριψη των άχρηστων υλικών. Συμβάλλει στην διατήρηση μιας υγιούς εντερικής χλωρίδας και στην καλή χώνεψη  Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα.
Προβλήματα βάρους (κατά της παχυσαρκίας, κατάλληλο για αδυνάτισμα).
Σακχαρώδης διαβήτης. Ο χυμός παρακινεί τον οργανισμό προς την παραγωγή ουσιών που εναντιώνονται στην αυξημένη κυκλοφορία σακχάρου στο αίμα. 
Καρκίνος. Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.  Αναστέλλει την ανάπτυξη όγκων και παρεμποδίζει στο αρχικό στάδιο του καρκίνου την ανάπτυξη του καρκινικού όγκου Αυτό είναι επόμενο αφού ο χυμός λειτουργεί σαν εξαιρετικό αντιοξειδωτικό.
Βακτηριακή μόλυνση. Επειδή έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, προστατεύει από ιογενή και βακτηριακά στελέχη ακόμα και αυτά που έχουν γίνει ανθεκτικά στα αντιβιοτικά 
δρα με τα πλούσια αντιοξειδωτικά του (και με την σκοπολετίνη, μια ουσία με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση) σε κυτταρικό επίπεδο και ως φυσική αντιβίωση σταματώντας τις φλεγμονές, αποκαθιστώντας την ομαλή κυκλοφορία του αίματος καθαρίζοντας το
Κατάθλιψη. Έχει την ικανότητα να ενισχύει τις αντικαταθλιπτικές ορμόνες του οργανισμού.
Μαθησιακές δυσκολίες. 
Εξαρτήσεις. Αποδείχθηκε ότι ο χυμός είχε ουσιαστική συμβολή στην καταπολέμηση και τη θεραπεία από εξαρτήσεις όπως η νικοτίνη, η ηρωίνη, η κοκαΐνη, το αλκοόλ κ.λ.π.
Εγκεφαλική θρόμβωση.                                                                                                                             Επιπλέον:
Επενεργεί ευεργετικά στην κυτταρική δομή του κυκλοφορικού συστήματος
 Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση
Καταπραΰνει τους πόνους
Διατηρεί υγιές το δέρμα, τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής
Προστατεύει από τις τοξίνες και τους ρύπους
Βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση
Ρυθμίζει τη λειτουργία των κυττάρων
Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως αρθρίτιδα, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, εγκεφαλικά επεισόδια

Το γεγονός ότι η ευεργετική επίδραση του Νόνι επεκτείνεται σε ένα τόσο ευρύ φάσμα το οποίο περιλαμβάνει πολλά ακόμη προβλήματα εκτός από αυτά που αναφέρθηκαν -οφείλεται στο γεγονός ότι με την ξερονίνη δρα, τελικά, στο βασικό κυτταρικό επίπεδο και διεγείρει την παραγωγή των Τ - κυττάρων που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των ασθενειών.
 Στην πραγματικότητα ο χυμός Νόνι έχει πάνω από 100 βασικούς και δευτερεύοντες τομείς ευεργετικής εφαρμογής!
 Αξιοσημείωτο είναι, ότι μπορεί να πίνεται παράλληλα με όλα τα φάρμακα, συμβατικά ή εναλλακτικά. ακόμη και στην περίοδο της κυοφορίας ή του θηλασμού. Βεβαίως ο καταναλωτής χρειάζεται να ενημερώνει το γιατρό του για τη χρήση του χυμού και να τον παροτρύνει να κάνει την απαιτούμενη έρευνα πάνω στο Νόνι πριν δώσει οδηγίες.
Εντυπωσιακά στατιστικά δεδομένα!

Έρευνα σε 10.000 καταναλωτές έδειξε ποσοστό βελτίωσης έως 90%από το Νόνι. Στον πίνακα που ακολουθεί, αναφέρεται, η στατιστική ανάλυση των δεδομένων από την έρευνα που έγινε σε 10.000 καταναλωτές με τη συμμετοχή 50 γιατρών:
Kαταστάσεις
Πλήθος συμμετεχόντων
στην έρευνα
Ποσοστό Βελτίωσης
Αλλεργία, μείωση συμπτωμάτων
948
84 %
Τρίτη ηλικία, καλυτέρευση εξωτ. Εμφάνισης
148
78 %
Αρθρίτιδα, μείωση συμπτωμάτων
719
81 %
Αναπνευστικό σύστημα, βελτίωση
2854
77 %
Καρκίνος, μείωση συμπτωμάτων
889
65 %
Καταθλίψεις, μείωση συμπτωμάτων
807
77 %
Διαβήτης 1, 2
2773
84 %
Πέψη, βελτίωση
1593
89 %
Ενέργεια, αύξηση
8327
92 %
Σύγχυση σκέψης, βελτίωση
373
88 %
Καρδιοπάθειες, μείωση συμπτωμάτων
1123
80 %
Πίεση, μείωση
938
85 %
Παθήσεις νεύρων, βελτίωση
2373
67 %
Δύναμη σκέψης, αύξηση ικανότητας
2983
72 %
Μύες, αύξηση μάζας
816
71 %
Παχυσαρκία, αδυνάτισμα
2841
75 %
Πόνοι και πονοκέφαλοι, μείωση
4231
88 %
Σεξουαλικότητα, αύξηση των αισθήσεων
1608
87 %
Ύπνος, βελτίωση
1231
73 %
Κάπνισμα, κόψιμο
452
58 %
Άγχος, καλύτερη αντιμετώπιση
4113
72 %
Εγκεφαλικά
1019
57 %
Ευφορία, άνοδος
4561
80 %
Περαιτέρω επιστημονικές έρευνες:
.Δημοσιευμένες επιστημονικές ανακοινώσεις, που αναφέρονται στο 1990 και που εμφανίστηκαν στο περιοδικό Pacific Science Journal, δείχνουν, ότι ο χυμός Νόνι έχει αντιβακτηριακά χαρακτηριστικά, που έχουν τη δυνατότητα να προφυλάσσουν από τις ασθένειες του πεπτικού συστήματος και την καρδιά.
   Ο Dr Gerson έλεγξε και παρουσίασε την πειστική πληροφορία, που δείχνει, ότι τα "ανδροχιόνια"    (πολύ πικρά συστατικά), που περιέχει ο χυμός Νόνι, ήδη εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζονται με επιτυχία ενάντια της σταφυλοκοκκικής μόλυνσης των αγγείων και των βακτηρίων.
   Τα ''ανδροχιόνια'' του χυμού Νόνι ερεθίζουν την ενεργητικότητα όλης της πεπτικής λειτουργίας με την απαραίτητη αύξηση έκκρισης, ενζύμων και χολής. Από τα 10.000 άτομα που ρωτήθηκαν και χρησιμοποιούσαν  το χυμό Νόνι, στο 89% αναφέρανε συμπτωματική μείωση των καρδιακών παθήσεων. 
   Η σεροτονίνη βρίσκεται στον εγκέφαλο και γενικότερα σ' όλο τον οργανισμό. Μεγαλύτερη συγκέντρωση της παραγωγής σεροτονίνης βρίσκεται στο λεπτό έντερο. Η Dr Harisson αναφέρει πολλές περιπτώσεις, που ο χυμός Νόνι καλυτέρευσε την πέψη.
   Ο Dr Robert Young διαπίστωσε, ότι ο ζυμομύκητας και οι μύκητες, προκαλούν πάθηση κυττάρων λόγω τοξινών ως αποτέλεσμα αύξησης της οξύτητας κυττάρου. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ο χυμός Νόνι βοηθάει στην επανόρθωση του ph στα κύτταρα ή της οξύτητας του οργανισμού, που γίνεται επιτρεπτό χάρη στην αυξημένη και καλύτερη κατανάλωση βιταμινών, φυσικών ουσιών και των πρωτεϊνών.
Τα τελευταία 50 χρόνια, οι ερευνητές μελέτησαν την βιοχημεία του φρούτου νόνι και έχουν συγκεντρώσει γερά στοιχεία που εξηγούν τις θετικές επιδράσεις του νόνι στο ανθρώπινο σώμα. 
Τα Ιριδοειδή είναι το κλειδί και ο δείκτης ποιότητας του Νόνι
Από τις απαρχές της ιστορίας, πάντα υπήρχε μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ ανθρώπων και φυτών.
 Το νόνι είναι σαν ένα βότανο. Η αποτελεσματικότητα των βοτάνων εξαρτάται από το είδος και την ποσότητα των βιοενεργών ενώσεων που περιέχουν και την βιοδιαθεσιμότητα τους. Τα βότανα παρέχουν βιοενεργά συστατικά που βελτιώνουν την υγεία.  
Τα βιοενεργά συστατικά είναι χημικές ενώσεις —όπως οι βιταμίνες και τα μέταλλα— που παράγουν βιολογική δραστηριότητα μέσα στο σώμα. Το Νόνι περιέχει μια ασυνήθιστα ευρεία γκάμα βιοενεργών συστατικών που περιλαμβάνουν, ιριδοειδή, λιγνίνες, κουμαρίνες, πολυσακχαρίδια, φλαβονοειδή και λιπαρά οξέα.
Τα πρωτεύοντα συστατικά στο νόνι είναι ιριδοειδή.
Εχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα ιριδοειδή αποβάλλουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, ελέγχουν την χοληστερίνη, αυξάνουν την ενέργεια, βοηθούν την υγεία της καρδιάς, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν τις φλεγμονές, αποτρέπουν την μετάλλαξη κυττάρων, και βοηθούν την υγιή λειτουργία του μυαλού.
Τα ιριδοειδή είναι ισχυρές βιοχημικές ουσίες που παράγονται από τα φυτά ως άμυνα κατά της μόλυνσης και άλλων απειλών. Ενώ τα ιριδοειδή υπάρχουν σε μεγάλο ποσοστό των φυτών, δεν είναι όμως κοινά στα φρούτα.
Τα Ιριδοειδή με μιά Ματιά:
  • Είναι φυτοχημικά που σπανίως συναντώνται στα φρούτα
  • Διαφέρουν από τα φλαβονοειδή που συναντώνται σε όλα τα φρούτα
  • Εχουν μεγάλο εύρος δραστηριότητας
  • Είναι πολύ σταθερά και ανθεκτικά στην διάσπαση κατά την επεξεργασία και αποθήκευση,
  • Είναι τα κυρίως ενεργά συστατικά του Νόνι
Η έρευνά μας έχει αξιολογήσει τα Ιριδοειδή ως ένα από τα κύρια συστατικά που παράγει το φρούτο Νόνι. Η παρουσία αυτού του συστατικού, όπως και το επίπεδο και η ποσότητά του, είναι από τους σημαντικούς δείκτες ποιότητας ενός χυμού Νόνι.
Έχουν καταγραφεί περισσότερα από 12 διαφορετικά είδη Ιριδοειδών στο Νόνι
    
Τα θρεπτικά συστατικά του:
Στην ανάρτηση αυτή θα παρουσιάσουμε μια σειρά από πίνακες που δείχνουν την διατροφική αξία του χυμού Νόνι και πόσο απαραίτητα είναι τα συστατικά του για τον οργανισμό μας. Είναι ένα απαραίτητο διατροφικό συμπλήρωμα με απίστευτα ευεργετικές συνέπειες για την υγεία του οργανισμού μας. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί για τον χυμό Νόνι είναι ότι τα συστατικά του βοηθούν στην σταδιακή αποτοξίνωση και αυτοϊαση του οργανισμού μας. 
Πίνακας 1: Η θρεπτική σύσταση του χυμού Νόνι, πηγή EFSA2009

Θρεπτικά
Περιεχόμενη Ποσότητα
Μονάδες
Σύσταση σε νερό
91,6±2,0
g/100g
Πρωτεϊνες
0,55± 0,1
g/100g
Λίπη
0,10± 0,1
g/100g
Υδατάνθρακες (ολική ποσότητα)
7,2± 1,9
g/100g
Φρουκτόζη
1,1±0,4
g/100g
Γλυκόζη
1,3±0,4
g/100g
Σουκρόζη
<0,1
g/100g
Ίνες
2,0±0,3
g/100g
Ενέργεια
136±32
kj/100g


Πίνακας 2: Η  σύσταση του χυμού Νόνι σε αμινοξέα(απαραίτητα και μη), πηγή EFSA 2009

Αμινοξέα
Περιεχόμενη Ποσότητα
Μονάδες
Αλανίνη
45±4
mg/100g
Αργινίνη
32±4
mg/100g
Ασπαρτικό οξύ
80±8
mg/100g
Κυστεϊνη
23±3
mg/100g
Γλουταμινικό οξύ
64±5
mg/100g
Γλυκίνη
36±4
mg/100g
Ιστιδίνη
<10
mg/100g
Ισολευκίνη
29±1
mg/100g
Λευκίνη
38±2
mg/100g
Μεθειονίνη
<10
mg/100g
Φαινυλαλίνη
21±5
mg/100g
Προλίνη
26±3
mg/100g
Σερίνη
27±2
mg/100g
Θρεονίνη
27±3
mg/100g
Τρυπτοφάνη
<10
mg/100g
Τυροσίνη
25±3
mg/100g
Βαλίνη
36±3
mg/100g
Λυσίνη
25±4
mg/100g
Πίνακας 3: Η σύσταση του χυμού Νόνι σε βιταμίνες, πηγή EFSA2009

Βιταμίνη
Περιεχόμενη Ποσότητα
Ημερήσια αναγκαία ποσότητα
Ρετινόλη
( Βιταμίνη Α)
<30 μg/100g
1 mg
β- καροτένιο
(προβιταμίνη Α)
1,9 mg/100g
12 mg
Θειαμίνη
(Βιταμίνη Β1)
<2 mg/100g
1,5  mg
Ριβοφλαβίνη
(Βιταμίνη Β2)
<2 mg/100g
2 mg
Νιασίνη
( Βιταμίνη Β3)
mg/100g
20 mg
Παντοθενικό οξύ
(Βιταμίνη Β5)
<2 mg/100g
10 mg
Πυριδοξίνη (Βιταμίνη Β6)
<2 mg/100g
2 mg
Βιοτίνη
( Βιταμίνη Β7)
2 μg/100g
250 μg
Φολικό οξύ
( Βιταμίνη Β9)
<6 μg/100g
200-400 μg
Κοβαλαμίνη
( Βιταμίνη Β12)
<0,1 μg/100g
3 μg
Ασκορβικό οξύ
( Βιταμίνη C)
110 mg/100g
100 mg
Τοκοφερόλη
(Βιταμίνη Ε)
1.1 mg/100g
4 mg
Πίνακας 4: Η σύσταση σε Μέταλλα (ανόργανα ιόντα) του χυμού Νόνι που είναι διαθέσιμο στην αγορά

Μέταλλα
Ποσότητα
(mg ανά 100 ml)
*( μανά 100ml)
Απαραίτητη
Ημερήσια
Ποσότητα
(mg) ή (μg)*
% από την καθημερινή απαραίτητη ποσότητα σε 100 ml
Κάλιο
245±68,4
2000
12
Νάτριο
13,4±7,8
550
2,4
Μαγνήσιο
25,6±0,34
300
8,5
Ασβέστιο
31,6±14
800
4
Σίδηρος
0,56±0,34
15
3,73
Μαγγάνιο
0,15±0,07
2
7,5
Ψευδάργυρος
0,13±0,07
15
0,87
Χαλκός
0,064±0,37
1,5
4,26
Σελήνιο
*0,199±0,281
*100
0,2
Μόλυβδος
*1,2±1,1
*50
2,4
Η ενέργεια που δίνει είναι 12 θερμίδες στα 30 ml χυμού.

Ερωτήσεις – Απαντήσεις:

Πόσο, πότε και για πόσο, πίνουμε το χυμό;

Αρχικά, ξεκινάμε με δύο κουταλάκια του γλυκού την ημέρα, ένα πρωί ένα βράδυ, ώστε να δοθεί στον οργανισμό το περιθώριο να προσαρμοστεί ομαλά, παρόλο που ο χυμός είναι καλά ανεκτός σε πάνω από το 99% των ανθρώπων. Κατόπιν προχωράμε στην προτεινόμενη δοσολογία που γενικά περιγράφεται ως ένα με τρία «σφηνάκια» (30 – 85 ml) την ημέρα.
Αυτή η δοσολογία μπορεί να αυξηθεί κατά περίπτωση ειδικά αν κάποιος έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ιδανικά, ο χυμός Νόνι πρέπει να πίνεται μισή ώρα πριν το πρωινό και πριν το βραδινό γεύμα, καθώς επίσης και όταν είμαστε με άδειο στομάχι και πρέπει να πίνεται πολύ αργά και αν γίνεται η κάθε γουλιά να κρατιέται στο στόμα για λίγη ώρα
Προτείνουμε να πίνετε τον χυμό Noni σκέτο. Μπορείτε όμως αν θέλετε, να ανακατέψετε τον χυμό Noni με φυσικό χυμό φρούτων.
H ενυδάτωση του οργανισμού με 3-4 λίτρα/ημέρα ανάλογα με το βάρος, με ΑΓΝΟ ΝΕΡΟ είναι πρωταρχικής σπουδαιότητας  για την σωστή απορρόφηση και αποτελεσματικότητα του Νόνι. Ο χυμός αναδεικνύει γρήγορα τη θετική του δράση σε πολλούς ανθρώπους και αρκετοί από αυτούς βλέπουν τα επιθυμητά αποτελέσματα μόλις σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες


Περισσότερες ιδέες για την κατανάλωση του χυμού Νόνι
Αναμίξτε το Νόνι με ένα ποτήρι παγωμένη λεμονάδα. Έχει υπέροχη γεύση και μπορείτε να προσφέρετε ένα ευχάριστο και υγιεινό ρόφημα στους καλεσμένους σας.
Ρίξτε σε ένα ποτήρι γάλα (ζεστό ή κρύο) λίγο χυμό Νόνι και τα παιδιά θα το λατρέψουν.
Το Νόνι είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση αντί του σιροπιού στο παγωτό. Αναμιγνύεται και ταιριάζει με κάθε χυμό.
Μετά από μια μεγάλη και κουραστική μέρα, ο χυμός Νόνι διαλυμένος σε ένα ποτήρι κρύο νερό θα σας αναζωογονήσει.

Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες του Νόνι;
Λιγότερο από το 1% των ανθρώπων είναι αλλεργικοί στο Νόνι. Αυτοί μπορούν να εμφανίσουν εξάνθημα, κνησμό, ήπια διάρροια, ελαφρύ ρέψιμο ή δυσκολία στην αναπνοή. Εντούτοις, τα περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα αποτελούν μέρος της διαδικασίας καθαρισμού που επιτελεί το Νόνι στον οργανισμό. Στην περίπτωση αυτή, παραλείψετε μια δόση ή δύο και πιείτε άφθονο νερό. Τα περισσότερα αλλεργικά συμπτώματα εξαφανίζονται εντός 24 ωρών μετά από τη διακοπή του Νόνι. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν, σταματήστε τη χρήση του.

Είναι ασφαλές για όλους να πίνουν Νόνι;
Ναι. Η έρευνα έχει αποδείξει ότι είναι ασφαλές για όλους και μπορεί να αποτελέσει μέρος της καθημερινής διατροφής μας λόγω της εξαιρετικής θρεπτικής του αξίας.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής του Νόνι;
 
Ο χυμός δεν περιέχει συντηρητικές, γλυκαντικές ή χρωστικές ουσίες και αν το μπουκάλι παραμείνει σφραγισμένο διατηρείται εκτός ψυγείου έως και 18 μήνες. Όταν το μπουκάλι ανοιχτεί χρειάζεται ψυγείο όπου μπορεί να διατηρηθεί έως δύο μήνες αλλά και παραπάνω αν η ψύξη είναι κοντά στο 0.

Ποιος μπορεί να πίνει χυμό Νόνι;
Όλοι, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ιδιαίτερα ωφέλιμο για γυναίκες, παιδιά, εφήβους, ηλικιωμένους, αθλητές, καταπονημένους οργανισμούς. Τα οφέλη είναι καθολικά και όλοι μπορούν να επωφεληθούν, χωρίς φόβο, αμφιβολία ή οποιεσδήποτε παρενέργειες.

Πως συνδυάζεται η πνευματικότητα με την κατανάλωση Νόνι;
Εάν διαλογίζεστε το πρωί, μετά τον διαλογισμό σας ευλογήστε το Νόνι και πιείτε το. Εξασφαλίστε δέκα λεπτά για να μετατρέψετε την κατανάλωση Νόνι σε τελετουργία.
Μετρήστε την ποσότητα του Νόνι που θέλετε να πιείτε και ρίξτε τον χυμό σε ένα ποτήρι. Αραιώστε με νερό ή άλλους χυμούς.
Καθίστε σε μια άνετη θέση. Κρατήστε το ποτήρι σας, χαλαρώστε και κλείστε τα μάτια σας.
Πάρτε τρεις βαθιές ανάσες. Σε κάθε εισπνοή, εισπνεύστε νέα ζωή και ζωτικότητα. Φανταστείτε νεανική ενέργεια να γεμίζει το σώμα σας. Σε κάθε σας εκπνοή οραματιστείτε ότι αφήνετε από το σώμα σας να φύγει το άγχος και η ένταση.
Πιείτε μια γουλιά Νόνι.
Επαναλάβετε τα βήματα 4 και 5 μέχρι να τελειώσει το ποτήρι σας. Πάρτε το χρόνο σας. Εν τω μεταξύ, καλλιεργείστε ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης για αυτόν τον πολύτιμο χυμό, το σώμα σας, τη φύση.
Είναι σημαντικό να λαμβάνετε το Νόνι με άδειο στομάχι σχεδόν την ίδια ώρα κάθε μέρα, έτσι ώστε η προξερονίνη του Νόνι να εισέρχεται στο έντερο χωρίς να υποστεί πέψη στο στομάχι. Αυτή η πρακτική προωθεί περαιτέρω τις μεταβολικές δραστηριότητες.
Πίνετε πολύ και αγνό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συνοπτικά:  Μερικά στοιχεία για το Νόνι

Πάνω από 2.000 χρόνια ιστορικής χρήσης.
Δεκαετίες πρωτοποριακής επιστημονικής έρευνας.
Εκατομμύρια λίτρα κατανάλωσης καθημερινά σε όλο τον κόσμο.
Απόλυτα φυτικό και φυσικό.
Καλλιεργείται σε άγρια μορφή και όχι τεχνητά σε φυτείες.
Έχει ερευνηθεί από 30 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.
Δεκάδες ιατρικές αποδείξεις.

Δεν είναι ένα απλό προϊόν, αλλά ένας τρόπος ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου